Loading...

OverWat is je naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Niek Smits en ik ben 25 jaar oud.Waar kom je vandaan en waar woon je nu?

Ik ben in Harmelen (Utrecht) geboren, maar heb daar slechts tot mijn vierde levensjaar gewoond. Het grootste deel van mijn basisschooltijd heb ik in Zeewolde (Flevoland) gewoond en mijn tienerjaren heb ik in Oudega (Friesland) doorgebracht. Daarna heb ik op kamers gewoond in achtereenvolgens Groningen, De Steeg, Arnhem en Velp. Inmiddels woon ik alweer vier jaar in Groningen, op een half jaartje Zwarte Woud na.

Wat heb je gestudeerd?

Na de Havo heb ik eerst een jaar Pabo gedaan. Na het eerste jaar besloot ik de overstap te maken naar Bos- en Natuurbeheer. Die studie heb ik, met enige vertraging, wel afgemaakt. Tijdens mijn studie heb ik een minor Landschapsgeschiedenis gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen en stage gelopen bij It Fryske Gea en Landschapsbeheer Groningen. Daarnaast heb ik een zomer als vrijwillig boswachter op Schiermonnikoog gewerkt.Wat doe je voor werk?

Op het moment ben ik op zoek naar werk. Mocht je toevallig iets weten, dan hoor ik dat graag. Mijn online cv is te vinden op LinkedIn. Ik sta ook open voor mogelijkheden buiten de groene sector.

Wat doe je in je vrije tijd?

Naast stukjes schrijven voor dit blog heb ik (gelukkig) nog een aantal andere hobby’s. Zo lees ik graag boeken. Op de website Goodreads houd ik bij welke boeken ik heb gelezen. Ik ben vooral liefhebber van literatuur en historische romans.

Verder ben ik een groot liefhebber van muziek, zowel van klassieke muziek als van moderne muziek. Op mijn Last.fm profiel kun je zien waar ik naar luister. Zelf maak ik af en toe ook muziek. Op mijn Soundcloud profiel profiel vind je een aantal van mijn eigen opnames.

Daarnaast vind het ik het heerlijk om geregeld te sporten. Momenteel wissel ik joggen, yoga en krachttraining met elkaar af.

Tot slot ben ik in mijn vrije tijd veel in de natuur te vinden. Soms op zoek naar eetbare planten, maar vaak ook gewoon om te genieten en tot rust te komen.Waarom ben je een blog begonnen?

Het is niet bepaald zo dat er een tekort aan blogs is in deze wereld, integendeel. Het internet wordt overspoeld met blogs. Dat heeft me er ook lang van weerhouden om er zelf één te beginnen. Waarom ik uiteindelijk toch heb besloten een domeinnaam te registeren heeft vooral te maken met de vele extra vrije tijd die ik had tijdens de lockdown. Ik wilde deze tijd nuttig besteden en een website bouwen leek me een leuk en leerzaam project. En ik ben nog steeds blij dat ik die stap heb gezet.

Hoe lang bestaat ‘De Groene Minimalist’ al?

De Groene Minimalist staat sinds 16 april 2020 online.

Waarom heb je je blog ‘De Groene Minimalist’ genoemd?

Waarom ik voor de naam De Groene Minimalist heb gekozen lees je hier.